Lokalne atrakcije

Organiziramo izlete i prijevoz prema atraktivnim destinacijama u našem okružju.

Za upit molimo da nas kontaktirate.

Pelješac

Pelješac ( čakavski:Pelišac ) je drugi po veličini hrvatski poluotok ( nakon Istre ) koji se smjestio na jugu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Površina Pelješca je 348 km2. s kopnom je spojen Stonskom prevlakom koja je na najužem dijelu široka 1450 m.

Korčula

Korčula je hrvatski otok na jadranskom moru pored dalmatinske obale. Razvijeno je poljodjelstvo, ribolov, brodogradnja i turizam.

To je šesti najveći Jadranski otok. Otok je trajektima povezan s Orebićem na poluotoku Pelješcu, te Ublima na otoku Lastovu a ljeti i s Drvenikom blizu Makarske. Trajekti drže vezu i s drugim gradovima, kao što su Dubrovnik, Split i Rijeka, a ljeti i s Italijom.

Baćinska jezera

Baćinska jezera su skup jezera u mjestu Baćina uz grad Ploče, na desnoj strani ušća rijeke Neretve.

Jezera su relativno mala (138 hektara), ali spadaju u red najzanimljivijih pojava u hidrografiji krša. Nepravilnog su oblika, što se osobito odražava na reljefu dna. Sastoje se od šest spojenih i jednog odvojenog jezera.

Dubrovnik

Dubrovnik je jedno od najvažnijih povijesno-turističkih središta Hrvatske.

Godine 1979 grad Dubrovnik dodan je na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Prosperitet grada Dubrovnika oduvijek se temeljio na pomorskoj trgovini.

Destinacija koju svakako morate posjetiti ako boravite u Hrvatskoj.

Mostar (BiH)

Mostar je smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini.

Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. U njemu se nalazi Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine   UNESCO-a.

Međugorje (BiH)

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam.

Mjesto okupljanja hodočasnika iz cijelog svijeta koji u ovom hercegovačkom mjestu nalaze vjeru i mir.Središte okupljanja je crkva sv. Jakova u centru mjesta.

 

 

Translate »